מעלה לכאן מספר מתכונים לעוגות בחושות קלות שלא דורשות מאמץ גדול מדי
כמה דגשים:
1. לארוז כל עוגה בנפרד
2. לרשום אם היא פרווה/ חלבי
3. במידה והיא טבעונית או ללא גלוטן יש לציין
4. במידה ונאפה בבית כשר יש לציין
5. להימנע מקרמים לחלוטין וגם מפירות שיגרמו לעוגה להתקלקל בקלות
כמה דגשים:
1. לארוז כל עוגה בנפרד
2. לרשום אם היא פרווה/ חלבי
3. במידה והיא טבעונית או ללא גלוטן יש לציין
4. במידה ונאפה בבית כשר יש לציין
5. להימנע מקרמים לחלוטין וגם מפירות שיגרמו לעוגה להתקלקל בקלות
עוגת שוקולד פרווה/ מירי רבינוביץ
ניתן לאפות את העוגה ב 3 אינגליש, אפשר לפזר קוקוס טחון למעלה לקישוט אחרי שמוכן
אפשר להכין גנאש מקרם קוקוס ושוקולד מריר באותו יחס (300 גרם קרם קוקוס עם 300 גרם שוקולד מריר) ואז הגנאש הזה הרבה פחות רגיש מגנאש עם שמנת ומהווה פיתרון מצויין במקרה הזה
אפשר להכין גנאש מקרם קוקוס ושוקולד מריר באותו יחס (300 גרם קרם קוקוס עם 300 גרם שוקולד מריר) ואז הגנאש הזה הרבה פחות רגיש מגנאש עם שמנת ומהווה פיתרון מצויין במקרה הזה
עוגת וניל תפוזים/ שיש- מירי רבינוביץ
* כדי להפוך את העוגה לעוגת תפוזים יש להחליף את המים במיץ תפוזים (טרי או משומר)
* כדי להפוך את העוגה לעוגת שיש, יש להשאיר 1/4 מהבלילה לסוף, להוסיף 2 כפות קקאו, לערבב ולשייש
* מספיק בערך ל 3-4 אינגליש קייק אבל ייתכן שאולי יותר- לא ממש בדקתי בעצמי (לשפוך עד 3/4 גובה מקסימום)
* כדי להפוך את העוגה לעוגת שיש, יש להשאיר 1/4 מהבלילה לסוף, להוסיף 2 כפות קקאו, לערבב ולשייש
* מספיק בערך ל 3-4 אינגליש קייק אבל ייתכן שאולי יותר- לא ממש בדקתי בעצמי (לשפוך עד 3/4 גובה מקסימום)
עוגת תפוזים קוקוס- מירי רבינוביץ
מספיק ל 2 אינגליש
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
להקציף במיקסר עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.
להוסיף במהירות מינימלית:
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1/2 כוס קוקוס
1 פודינג וניל
1 אבקת אפייה
למזוג לתבנית אפייה ולאפות בתנור בטורבו ב 160
עד שקיסם יוצא יבש
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
להקציף במיקסר עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.
להוסיף במהירות מינימלית:
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1/2 כוס קוקוס
1 פודינג וניל
1 אבקת אפייה
למזוג לתבנית אפייה ולאפות בתנור בטורבו ב 160
עד שקיסם יוצא יבש
בראוניז- מירי רבינוביץ
לשים בקלחת את החומרים הבאים:
200 גר שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
200 גר חמאה/ תחליף פרווה כמו נטורינה
2 כפות מים
להמיס ולצנן מעט
להוסיף לקלחת:
5 ביצים טרופות
5 כפות קמח תופח
לערבב היטב ולשפוך לתבנית מלבנית בגודל A4.
לאפות בחום 160 מעלות בטורבו כ 20 דקות
שימו לב שהמרקם לא אמור להיות של עוגת כושית, העוגה תהייה רוטטת באמצע וזה בסדר. לחכות להצטננות והתייצבות מלאה לפני החיתוך. אפשר להוסיף שוקולדים שונים או חתיכות של פרלין לבן
200 גר שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
200 גר חמאה/ תחליף פרווה כמו נטורינה
2 כפות מים
להמיס ולצנן מעט
להוסיף לקלחת:
5 ביצים טרופות
5 כפות קמח תופח
לערבב היטב ולשפוך לתבנית מלבנית בגודל A4.
לאפות בחום 160 מעלות בטורבו כ 20 דקות
שימו לב שהמרקם לא אמור להיות של עוגת כושית, העוגה תהייה רוטטת באמצע וזה בסדר. לחכות להצטננות והתייצבות מלאה לפני החיתוך. אפשר להוסיף שוקולדים שונים או חתיכות של פרלין לבן
עוגיות שוקולד ציפס- מירי רבינוביץ
2.5 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
80 גר פודינג (חבילה קטנה)
200 גר חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
לערבב הכל לבצק, להוסיף מטבעות שוקולד לבן/ מריר/ חלב או מיקס
כמה שאוהבים. ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג ולהניח על נייר אפייה מרווח כי עוגיות משתטחת באפייה ולאפות בחום 160 מעלות בטורבו עד שמתחיל קצת להשחים
1 כפית אבקת אפייה
80 גר פודינג (חבילה קטנה)
200 גר חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
לערבב הכל לבצק, להוסיף מטבעות שוקולד לבן/ מריר/ חלב או מיקס
כמה שאוהבים. ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג ולהניח על נייר אפייה מרווח כי עוגיות משתטחת באפייה ולאפות בחום 160 מעלות בטורבו עד שמתחיל קצת להשחים
חלה/ לחמניות- מירי רבינוביץ
550 גרם קמח
13 גרם שמרים יבשים (או 40 גרם טריים)
75גר סוכר
3 גר מלח
1 ביצה גודל L
50 גר שמן קנולה
240 גר מי ברז טמפ החדר
סה"כ 960 גרם בצק
הוראות הכנה:
לערבב את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר...). להוסיף את הרטובים (ביצה, שמן, מים..)ה ולעררבל כ 10 דקות. לעשות כדור גדול, לשמן את הקערה ולהניח להתפחה עד להכלפת נפח
לחלק לכדורים של 90-95 גרם ללחמניות. או 100 גרם לרצועות של החלה כדי ליצור צמה מכל 3 כדורים. לכדרר ולהניח בצד.
לאחר 10 דקות, נתחיל מהכדור הראשון: לשטח עם מערוך או עם היד ולגלגל לנקניק ומזה ליצור לחמניות או חלה.
להתפיח בשנית. לאחר הכפלת הנפח, למרוח בתערובת של 1 חלמון ו 1 כף מים. לפזר עם רוצים שומשום/ קצח/ מלח גס/ סוכר גבישי
ולאפות בטורבו 170-17 מעלות עד שמשחים
13 גרם שמרים יבשים (או 40 גרם טריים)
75גר סוכר
3 גר מלח
1 ביצה גודל L
50 גר שמן קנולה
240 גר מי ברז טמפ החדר
סה"כ 960 גרם בצק
הוראות הכנה:
לערבב את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר...). להוסיף את הרטובים (ביצה, שמן, מים..)ה ולעררבל כ 10 דקות. לעשות כדור גדול, לשמן את הקערה ולהניח להתפחה עד להכלפת נפח
לחלק לכדורים של 90-95 גרם ללחמניות. או 100 גרם לרצועות של החלה כדי ליצור צמה מכל 3 כדורים. לכדרר ולהניח בצד.
לאחר 10 דקות, נתחיל מהכדור הראשון: לשטח עם מערוך או עם היד ולגלגל לנקניק ומזה ליצור לחמניות או חלה.
להתפיח בשנית. לאחר הכפלת הנפח, למרוח בתערובת של 1 חלמון ו 1 כף מים. לפזר עם רוצים שומשום/ קצח/ מלח גס/ סוכר גבישי
ולאפות בטורבו 170-17 מעלות עד שמשחים
נשיקות
עוגת מייפל- מירי רבינוביץ
מספיק ל 2 אינגליש
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
2 שמנת חמוצה
1.5 כוס קמח תופח (או רגיל עם 5 גר אבקת אפייה)
1 כוס שמן
לערבב הכלב מטרפה- להתחיל ביבשים
מעל לפזר:
1 כף קינמון שטוחה
1 כף סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אחרי שיוצא מהתנור קצת לדקור ולשפוך מייפל
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
2 שמנת חמוצה
1.5 כוס קמח תופח (או רגיל עם 5 גר אבקת אפייה)
1 כוס שמן
לערבב הכלב מטרפה- להתחיל ביבשים
מעל לפזר:
1 כף קינמון שטוחה
1 כף סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אחרי שיוצא מהתנור קצת לדקור ולשפוך מייפל
עוגת קינמון בחושה
מספיק ל 3 אינגליש
קערת רטובים:
3 ביצים L
1 כוס שמן
1 כוס מים
קערת יבשים:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה (10 גר)
2 כוסות סוכר (למי שלא אוהב מתוק אפשר להוריד רבע כוס )
2 כפות קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס מעורבבים עם 1/2 כף קמח
לציפוי: 2 כפיות סוכר + 2 כפיות קינמון
לערבב את כל הרטובים בקערה (לפי הסדר) ואת כל היבשים בקערה ולאחד בפעמיים (רטוב ליבש).
למזוג לתבניות משומנות בספריי שמן. להוסיף שליש כוס אגוזים לכל עוגה ולפזר מלמעלה.
לאפות בטורבו 150-160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
אחרי שהוצאנו מהתנור- יש לפזר את הקינמון עם הסוכר מלמעלה
העוגה הרבה יותר טעימה יום אחרי
קערת רטובים:
3 ביצים L
1 כוס שמן
1 כוס מים
קערת יבשים:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה (10 גר)
2 כוסות סוכר (למי שלא אוהב מתוק אפשר להוריד רבע כוס )
2 כפות קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס מעורבבים עם 1/2 כף קמח
לציפוי: 2 כפיות סוכר + 2 כפיות קינמון
לערבב את כל הרטובים בקערה (לפי הסדר) ואת כל היבשים בקערה ולאחד בפעמיים (רטוב ליבש).
למזוג לתבניות משומנות בספריי שמן. להוסיף שליש כוס אגוזים לכל עוגה ולפזר מלמעלה.
לאפות בטורבו 150-160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
אחרי שהוצאנו מהתנור- יש לפזר את הקינמון עם הסוכר מלמעלה
העוגה הרבה יותר טעימה יום אחרי
קטגוריות
- מוצרים חדשים באתר
- מוצרים מלייבים
- לייב קריסטלים אכילים 14.11.24
- לייב קראמבל קוקיז 26.8.24
- לייב ברכה בתלישה ווינטאג' 28.12.23
- לייב עוגת שוקולד לפטינית 30.4.23
- לייב קרמבואים 15.11.22
- לייב מגנום פיסטוק 31.8.22
- לייב טו באב RED VELVET 21.7.22
- לייב עוגת גן
- לייב פורים עם שמרית שטרית 2022
- לייב פורים עוגת פס צבעונית 2022
- לייב פורים 2021- עוגת ליצן
- לייב שוקולד יום האהבה 3.2.22
- מוצרים לבנטו
- קורסים דיגיטליים
- סדנאות פרונטליות
- מבצעים ואריזות חיסכון
- חגים
- חומרי גלם
- ציוד ועזרי אפייה
- צבעי מאכל
- תבניות להכנת קישוטים
- מציאון תבניות "חתום בנשיקה"
- שבלונות ליצירת טקסטורה
- חתום בנשיקה
- תבניות מסגרת
- כתרים
- תבניות ליצירת ספרות וטופר ספרות
- תבניות לסוכריות ואיזומלט
- תבניות ליצירת אותיות
- דיסקיות לקישוט עוגות וקאפקייקס
- תבניות סיליקון לקישוטים- שונות
- שבלונות לשוקולד- חתום בנשיקה
- תבניות פלסטיק ופוליקרבונט
- תבניות ליצירת ביצי הפתעה משוקולד
- תבניות תחרה
- תבניות לאפייה ולמוסים
- קישוטים לעוגות
- אריזות וצנצנות
- דפי טרנספר, סוכר ודפי אורז
- טפטים ורקעי צילום חתום בנשיקה
- טופרים (שלטים) לקישוט עוגות
- GIFT CARD
- לוח סדנאות
- שאלות תשובות לגבי הקורס הדיגיטלי
- מוצרים מותאמים לקורסים הדיגיטליים:
- סרטונים
- צור קשר
- מתכונים
- גלוטן FREE
- שעות פעילות חגים ומועדים
- הצהרת נגישות
- מתכונים לעוגות ומאפים לחיילים
- מציאון- מלאי מוגבל