דברו איתנו 04-8118038
שעות פעילות: א-ה 10:00-18:00 שישי 09:00-13:00

המגנטיפים שלנו

טיפים

גנאש במראה טפטופים:
אז מה חשוב לדעת?
*להשתמש בגנאש פושר ולא חם
*במידה ומשתמשים בטכניקת טפטופים על עוגות עטופות קצפת- יש להקפיא את העוגה כחצי שעה לפני
יחס לגנאש מריר: 1 ל 1 (1 שמנת מול 1 שוקולד)
יחס לגנאש חלב:  1 ל 2 (1 שמנת מול 2 שוקולד)
יחס לגנאש לבן: 1 ל 3 (1 שמנת מול 3 שוקולד)
*במידה ומכינים גנאש לבן או צבעוני על קצפת, מומלץ להשתמש בשוקולד לובקה לבן (הוא לא ממשיך לנזול בלי סוף). 
*כדי לקבל גנאש לבן ממש, כדאי לצבוע את הגנאש באבקה לבנה או צבע מאכל ג׳ל לבן ולבלנדר 
*ניתן להוסיף צבע מאכל רגיל על בסיס מים

צפו בסרטון: https://www.facebook.com/1617719935136241/posts/2304552529786308?sfns=mo

 
הנחיות לשימוש בדפי סוכר:
* יש לשמור בשקית בטמפ החדר בתוך השקית עד לשימוש
* עדיף להניח על העוגה קרוב למסירה (על עוגה צוננת/ קרה)
* במידה ומניחים על קצפת- יש למרוח על החלק האחורי של הדף שכבה דקה של צימקאו כדי למנוע מגע עם הקצפת הלחה
* לפני השימוש יש להסיר את השקף
* במידה והשקף לא נפרד בקלות מהדף, יש להכניס לתנור בחום 60 מעלות טורבו ל 5-10 דקות והוא יתקשה (כשהשקף נוגע בתבנית והדף עצמו כלפי מעלה)
* ניתן להניח על עוגה כשף שלם או כדמויות נפרדות.
* אופן השימוש כשרוצים להניח דמויות נפרדות על העוגה: יש לגזור את הדמויות עם השקף. לאחר מכן להפריד את השקף מהדמות, ולבסוף למרוח מאחור צימקאו לבן נוזלי עד שמתקשה. להניח על העוגה או להצמיד מקל סוכריה מאחור בעזרת עוד צימקאו וכך ניתן גם להעמיד אותן על העוגה.
צפו בסרטון: https://www.facebook.com/1617719935136241/videos/695561641057087
 
למה לא מצליחות לי הנשיקות?
זאת שאלה שאני שומעת כל הזמן- למרות המגנטיפ נשיקות שיש לכם בדף למעלה. אז למה? להלן כמה סיבות:
 לגבי נשיקות באופן כללי:
* אם נפלה טיפת חלמון לחלבון- הכל אבוד
* בתנור יש לחות בגלל 2 סיבות: 
    1. כי הוא מהדור החדש ואז הוא מוציא המון לחות- שזה מצויין לעוגות אבל גרוע לנשיקות. 
    2. אפיתי עוגה כמה שעות לפני והתנור התמלא לחות. בשני המקרים כדי להיפטר מהלחות יש להפעיל את התנור על חום נמוך מאוד של 50        מעלות למשך 45 דקות לפני הכנסת הנשיקות  ורק לאחר שהנשיקות הוכנסו להעלות לטמפרטורה הרצויה.  כמו כן, מומלץ להוסיף כף עץ בין        הדלת של התנור לתנור- זה משחרר לחול במהלך האפייה.
* המרנג לא הוקצף מספיק לקצף יציב ממש עם לשונות ״רכים״ בקצוות. 
לגבי מיתוג:    
* החום צריך להיות בין 75-80 מעלות על טורבו. רק אחרי שעתיים המיתוג מתחיל לעבור לנשיקה. 
* אם הנשיקה יצאה מטושטשת (לפעמים עם שקע במרכזה, כאילו הכנסנו אצבע למרכז התמונה)- סימן שהחום היה נמוך מדי (או שהייתה לחות בתנור או גם וגם). להבא- להעלות ב 5 מעלות עד שמצליח. 
 * אם המיתוג עבר מצוין אבל הנשיקה התפוצצה או קיבלה גוון צהבהב או קרמי- החום גבוה מדי ולהבא תורידו 5 מעלות עד שמצליח. 
* המיתוג עבר חלקי בלבד באזורים ראנדומליים ונראה כאילו חלק מהבסיס נשאר על הדף- ייתכן והנשיקות לא  קיבלו זמן מינימלי של שעתיים אפייה והמיתוג עדיין לא עבר. תנו עוד זמן
למה הטרנספר נהרס?
הסבר לשימוש בטרנספר נמצא במגנטיפ למעלה. אבל מה הסיבה יכולה להיות שלא הצליח לכם?
1. הצימקאו לא היה מספיק חם. לעיתים מתחילים עם צימקאו חם אבל בהמשך הוא מתקרר ובמידה ולא דואגים לחמם אותו שוב (בשקית זילוף נוספת בכוס עם מים רותחים), הטרנסר באזורים האלה, בהם הצימקאו לא היה חם, עלול לא לעבור. 
2. הזילוף לא היה צמוד לדף והשוקולד לא השתטח על הדף, מה שיצר ״בועות״ או חורים קטנים ולכן הדף הדמות לא מלאה
3. הדף לא הוכנס למקרר בסיום ולא התקרר מספיק ולכן הדמויות נשלפו מוקדם מדי מבלי שהצימקאו התקשה ושהדמות עברה במלואה
4. הצבעים שחור ואדום הם צבעים מעט בעיתיים כי הם משחררים המון צבע לדף. חייב לתת לדף זמן ייבוש של לפחות שעה באויר לפני שמכינים אותו, וחייבים להקפיד על כל הסעיפים הקודמים ביתר תשומת לב
 

קטגוריות

x

#{title}

#{text}

#{price}